English version  


ОПИСАНИЕ


  •  РАЗЛИКИТЕ - те карат нещата да се движат и да бъдат интересни.
    Тука има много от тях: студеният северен и топлият южен склон на планината води до мощна въздушна циркулация, която често преборва силни северни ветрове; слънчевите и сенчестите, източни и западни склонове на планинските ридове изстрелват многобройни термики, а неравностите в терена ще ти покажат къде да ги намериш.
DIFFERENCES
LAUNCH
  •  СТАРТА (N42.68703 E24.74786; 1374 м нмв) - е голям (за повече от 50 крила) тревист връх, със Източно-Южно-Западно изложение в съседство до средната лифтена станция. Стартът е заобиколен от спусъци на термики, но не се тревожи ако ги изпуснеш - отдолу има още дежурни термики. Просто наблюдавай облаците и следвай птиците.
  • ПОЛЯНАТА ЗА КАЦАНЕ (N42.66403 E24.74811; 527m AMSL) обикновенно е областа до първата лифтена станция и паркинга. Наоколо има няколко ниски дървета и ако не си сигурен, че ще кацнеш там можеш да избираш измежду другите големи поляни за кацане в района. Ако тръгнеш на прелет е добре да кацнеш близо до главния път София-Бургас, където по-лесно можеш да хванеш някакъв транспорт.
LANDING ZONE
CROSS-COUNTRY FLYING
  • ПРЕЛЕТИ - след набиране на височина над старта можеш да избереш да летиш на изток или на запад по протежение на планинската верига.
    ПО ПРИНЦИП НЯМА ОГРАНИЧЕНИЯ ДА ЛЕТИШ КЪДЕТО И КОГАТО ПОИСКАШ. ПРОСТО СЕ НАСЛАЖДАВАЙ НА СВОДНОТО СИ ЛЕТЕНЕ И ПОСТАВЯЙ НОВИ РЕКОРДИ!